• Home
  • News
  • Ακούσαμε το νέο άλμπουμ των 1000mods και δεν σταματήσαμε να… χτυπιόμαστε!

Ακούσαμε το νέο άλμπουμ των 1000mods και δεν σταματήσαμε να… χτυπιόμαστε!

25 Απριλίου 2020 News


Η δισκογραφική επιστροφή των 1000mods με το τέταρτο full length άλμπουμ τους με τίτλο, “Youth of Dissent”, αποτελεί ξεκάθαρα την είδηση της χρονιάς στο ελληνικό μουσικό γίγνεσθαι, αλλά όταν μιλάμε για τους Χιλιομόδηδες και για το παγκόσμιο πλέον!

Οι απίστευτοι τύποι από την Κόρινθο έδωσαν στην κυκλοφορία έναν δίσκο φτιαγμένο με μεράκι και με προσοχή σε κάθε λεπτομέρεια, που ξεφεύγει αρκετά από τον stoner ήχο της μπάντας από τα προηγούμενα άλμπουμ και ειδικά από τα “Super Van Vacation” και “Vultures”.

Η επιλογή της ηχογράφησης στο London Bridge Studio και ειδικότερα στο Studio Litho του Σιάτλ, με παραγωγό τον πασίγνωστο Matt Bayles (Isis, Mastodon, Soundgarden, Pearl Jam, κ.α.) δείχνει ξεκάθαρα την επιθυμία του συγκροτήματος για σπουδαία πράγματα, κάτι που τελικά επιτυγχάνεται, ακούγοντας κανείς τον καινούργιο τους δίσκο.

Η αύρα της grunge σκηνής του Σιάτλ εισέρχεται μέσα στη νέα δουλειά των 1000mods και θα το καταλάβει κανείς ακούγοντας τα “Warped” και “Blister”, τα οποία μοιάζουν μικρά… παιδιά των Nirvana, κάνοντας τον δίσκο των Χιλιομόδηδων ακόμα πιο πωρωτικό.

Φυσικά, οι Κορίνθιοι διατηρούν ανεπηρέαστο το δικό τους προσωπικό στυλ με πολλά κιθαριστικά riffs σε σχέση με παλιότερες δουλειές, κατευθυνόμενοι σε μια πιο rock κατεύθυνση, χωρίς βέβαια να ξεχνούν τις ρίζες του stoner, από όπου και “γεννήθηκαν”.

Απόδειξη είναι τα εκπληκτικά “Dear Herculine” και “Mirrors”, τα οποία μπορείς να πεις ότι σε κρατούν στο κλασικό stoner/doom μονοπάτι τους, με πιο δυνατά “ξεπετάγματα” στις κιθάρες και αρκετές ψυχεδελικές πινελιές. Ειδικά το δεύτερο προσφέρει το ιδανικό κλείσιμο στο άλμπουμ, προκαλώντας σου την… ανάγκη να παίξεις τον δίσκο από την αρχή!

Τα singles “Pearl” και “So Many Days” είχαν προϊδεάσει για την αλλαγή ύφους των 1000mods, κινούμενα ανάμεσα στο πιο heavy rock, αλλά και το πιο ψυχεδελικό και ατμοσφαιρικό, ενώ με το “Young” δίνουν τα… ρέστα τους, ξεκινώντας σε χαμηλό και υπνωτιστικό tempo για να σε κάνουν να χτυπιέσαι στη συνέχεια με τα “τρελά” riffs, τα οποία σε βάζουν στο κλίμα και για το εκρηκτικό “Dissent”.

Το “Youth of Dissent” είναι ένα… καυτό άλμπουμ που αποδεικνύει ότι η μπάντα δεν εμμένει μόνο σε ένα συγκεκριμένο στυλ, αλλά το πάει και ένα βήμα παραπέρα, εξερευνώντας νέους ήχους, νέα μονοπάτια, χωρίς να φοβάται την κριτική των fans που θα ήθελαν να ακούσουν εκ νέου ένα αποκλειστικά stoner άλμπουμ.

Προσωπικά αγαπημένα του δίσκου είναι τα “Dear Herculine”, “Mirrors”, “Young”, “Warped” και “Dissent”, αν και με πολλαπλές ακροάσεις δεν ξεχωρίζεις καλό από… καλό κομμάτι!

Οι 1000mods είναι και πάλι στο προσκήνιο με έναν άρτια ηχητικά και σε εκτέλεση δίσκο και μοιάζουν έτοιμοι να κατακτήσουν νέες κορυφές, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε όλες τις άκρες του κόσμου, που έχουν αρχίσει εδώ και καιρό να ανακαλύπτουν.

Ακούστε παρακάτω ολόκληρο το “Youth of Dissent”:

ΑΓΟΡΑ:

STREAM:

Ακολουθήστε τους 1000mods στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσής τους:

*Το εξώφυλλο της κυκλοφορίας είναι σχεδιασμένο από τον Tind.

 

Επιμέλεια: Δημήτρης Σκούφος

 


, ,

Share