• Home
  • News
  • 5 άλμπουμ που ακούσαμε πρόσφατα και τα συστήνουμε ανεπιφύλακτα!

5 άλμπουμ που ακούσαμε πρόσφατα και τα συστήνουμε ανεπιφύλακτα!

18 Μαρτίου 2020 News


Η ανάγκη μας έφερε… καθηλωμένους σπίτι, όμως δεν το βάζουμε κάτω καθώς υπάρχουν πολλοί τρόποι για να περάσουμε την ώρα όμορφα και δημιουργικά.

Και τι καλύτερο από τη μουσική! Το CR radio, λοιπόν, σας παραθέτει πέντε άλμπουμ που τα έχει… λιώσει το τελευταίο διάστημα και φυσικά τα προτείνει ανεπιφύλακτα.

The Devil And The Almighty Blues – Tre

Το τρίτο άλμπουμ των Νορβηγών ροκάδων από το Όσλο βουτάει στα κλασικά μονοπάτια τους, αυτά της heavy blues με τον χαρακτηριστικό groovy ήχο, μπλέκοντας μαζί southern solos και στοχεύοντας να αναδείξει μέσα αυτά το desert και stoner στοιχείο, που “περιπλανιέται” επιβλητικά ανάμεσα σε όλα τα κομμάτια του δίσκου.

Αγαπημένο κομμάτι του άλμπουμ: Θα θέλαμε να είναι το σπαρακτικό “Heart of the Mountain”, ωστόσο το εναρκτήριο “Salt The Earth” κερδίζει επάξια την πρωτιά στην καρδιά μας.

Grey River & The Smoky Mountain – Live To Tell The Tale

Το δεύτερο άλμπουμ των αγαπημένων Grey River & The Smoky Mountain είναι η απόδειξη ότι εδώ στην Ελλάδα βγάζουμε δισκάρες, που δεν τους δίνουμε την απαραίτητη προσοχή. Μετά το πανέμορφο “Captain Death”, ήρθε το “Live To Tell The Tale” για να μιλήσει για φόνους, έρωτες, δαίμονες, δοξασίες και μύθους, μέσα σε ένα κατά βάση folk πλαίσιο και με το bluegrass στοιχείο να κάνει την παρουσία του ακόμα πιο έντονη σε σχέση με τον πρώτο δίσκο. Δεν θα πούμε παραπάνω καθώς θα ακολουθήσει αναλυτικό review του εξαιρετικού αυτού άλμπουμ τις επόμενες ημέρες.

Αγαπημένο κομμάτι του άλμπουμ: Πραγματικά είναι πολύ δύσκολο να ξεχωρίσει κανείς. Από το “Devil’s Reef” και το ομώνυμο “Live To Tell The Tale”, μέχρι το “Blueberry Eyes” και το “Lay With Me” και τελικά θα διαλέξουμε με δυσκολία το υπέροχο, “Truth or Dare”.

Bridge City Sinners – Here’s to The Devil

Η μπαντάρα από το Όρεγκον του Πόρτλαντ με την εκρηκτική Libby Lux στα φωνητικά ξέρει άριστα το πώς να δένει αρμονικά τον κλασικό folk ήχο, με πολλά bluegrass ξεπετάγματα κι όλα αυτά με μεγάλη και χαρακτηριστική ροπή προς το… πανκ!

Αγαπημένο κομμάτι του άλμπουμ: Ακούστε το… υπερκινητικό, “Ashes” και αν δεν “λιώσετε” όλο το άλμπουμ να μας τρυπήσετε τη μύτη!

The Groundhogs – Split 

Μπορεί ο δίσκος να είναι… αρχαίος, ήτοι του 1971, όμως το CR radio τον άκουσε τον τελευταίο χρόνο και από τότε δεν μπορεί να… ξεκολλήσει. Οι Βρετανοί δεν γνώρισαν ποτέ την φήμη που τους άξιζε, σύμφωνα με τα πεπραγμένα τους, που δικαιωματικά τους κατατάσσουν πολύ ψηλά στην “γειτονιά” του blues και του psychedelic ροκ. Με το “Split” το πήγαν ένα βήμα παραπέρα, πειραματίστηκαν περισσότερο σε hard καταστάσεις και έδωσαν ίσως το καλύτερο άλμπουμ τους μαζί με το “Thank Christ for the Bomb”.

Αγαπημένο κομμάτι του άλμπουμ: Το επικό 19λεπτο “Split” είναι το αριστούργημα όλου του δίσκου, με το δεύτερο μέρος του να είναι αυτό που λέμε “τα σπάει”. Για να μην μιλήσουμε για τις κιθάρες του Tony McPhee που σε βάζουν κάτω και δεν σε αφήνουν σε ησυχία.

Joanne Shaw Taylor – Reckless Heart

Μια από τις πιο αξιόλογες σύγχρονες γυναίκες της blues ροκ η Βρετανίδα παίζει με ψυχή και πάθος στον τελευταίο της δίσκο, δίνοντας ακόμα μια ολοκληρωμένη δουλειά που κάνει ακόμα πιο φανερό αυτό που είχε δείξει από το πρώτο της άλμπουμ το 2009 (White Sugar): το αστείρευτο ταλέντο τόσο στα soul φωνητικά της, όσο και στο παίξιμο της κιθάρας.

Αγαπημένο κομμάτι του άλμπουμ: Το “Creepin'” κερδίζει την -κατά τ΄ άλλα- δύσκολη κούρσα, αφού είναι το τραγούδι που δίνει τον ρυθμό σε όλο τον δίσκο.

 

Επιμέλεια: Δημήτρης Σκούφος


, , , ,

Share